Použité suroviny receptu Široké nudle s drůbežími játry:
15 g sušených hub
| 1 cibule
| 4 rajčata
| 100 g másla
| 250 g drůbeží játry
| 150 ml bílého vína
| 100 ml kuřecího vývaru
| sůl
| bílý pepř
| 400 g širokých nudlí
| 3 plátky šunky nakrájené na proužky
| 120 g strouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu Široké nudle s drůbežími játry:
Hříbky necháme změknout ve vlažné vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli podusíme ve 20 g másla. Játra očistíme, nakrájíme na kostičky a opečeme na 40 g másla. Zalijeme vínem. Játra vyjmeme a odstavíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zředíme vývarem a přidáme cibuli, rajčata a okapané hříbky. Vaříme mírně 20 minut, osolíme a opepříme. Po uvaření nudlí prohřejeme v omáčce šunku a játra a nakonec nudle promícháme se zbylým máslem, sýrem a omáčkou.
Fotky receptu Široké nudle s drůbežími játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!