400 g rybího filé
| 0,5 l plnotučného mléka
| 4 ks kuličky celého pepře
| 1 plná polévková lžíce hladké mouky
| 1/4 čajové lžičky muškátového květu
| sul
| 2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice
Postup přípravy receptu Skandinávská polévka:
Nerozmrazené filé vaříme v 3/4 litru slané vody s pepřem (čím méně vody, tím lépe). Uvařenou rybu vyndáme, mouku smícháme s muškátovým květem, rozmícháme do hladka v mléce a přilijeme k vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu a asi 2 až 3 minuty povaříme. Pozor, aby se mléko nepřipálilo. Pak vrátíme do polévky filé, přidáme hrášek a skandinávskou polévku už jenom prohřejeme.
Fotky receptu Skandinávská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!