1 kg skopového masa
| 2 ks cibule
| 5 stroužků prolisovaného česneku
| 4 lžíce oleje
| 2 lžíce citrónové šťávy
| 2 lžíce nasekané petrželky
| podle potřeby: sůl, pepř, vývar z Masoxu
Postup přípravy receptu Skopové maso na citrónu:
Maso nakrájíme na menší kostky a opečeme na mírném plameni na rozehřátém oleji (asi 10 minut). Vyjmeme je a ve vypečené šťávě osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmažíme. Do této směsi vložíme opečené maso, nasekanou petrželku, vlijeme citrónovou šťávu a trochu vývaru z Masoxu. Osolíme, opepříme a na mírném plameni dusíme pod pokličkou na pánvi doměkka asi 45 minut. Během dušení maso podléváme vývarem, aby se k pánvi nepřipeklo, a občas promícháme. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Skopové maso na citrónu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!