Postup přípravy receptu Skořicové pohlazení:
Začneme omáčkou
Nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na tuku dokud nezměkne. Přidáme na menší plátky nakrájené maso, které osolíme a přidáme mletou papriku. Osmahneme maso z obou stran. Maso podlijeme vodou, přidáme jeden větší kousek skořice celé a lžičku cukru, budeme ho takto dusit dokud nezměkne. Až bude maso měkoučké, omáčku si můžeme dle své chuti ještě doladit (přidáním soli, cukru, skořice mleté – opravdu záleží na vaší chuti :-) ) Dochucenou omáčku si zahustíme moukou s vodou.
Příprava brambor a jablíčka
Mezitím si omyjeme brambory, nakrájíme je na měsíčky, dáme na pekáč, osolíme a okmínujeme je. Dáme zapéct. Pokud nepoužíváte pečící papír, pokapejte je trochu olejem. Pečeme cca 30 - 40 min.
Dále si připravíme jablko. Omyjeme ho, odpeckujeme a nakrájíme také na měsíčky. Přidáme po cca 30 - 40 minutách k bramborám do pekáče a zapékáme dalších 10 – 20 minut, na jablka můžeme dát pár plátků másla, krásně je to dochutí. Dětem můžeme místo zapečených brambor udělat i těstoviny.
Tento recept je v naší rodině velice oblíbený, protože není náročný na přípravu a je velice chutný! Mají ho rádi i děti. Můžete si ho doladit podle sebe. Nezapomeňte na jablíčka, bez nich by to nebylo ono. I když jsme to jednou zkoušeli i s hruškami a nebylo to také špatné!
Dobrou chuť přeji!