Použité suroviny receptu Skvělé jahodové želé řezy:
Piškot:
| 4 vejce
| 20 dkg cukru krupice
| 1 dcl oleje
| 1 dcl mléka
| 20 dkg polohrubé mouky
| 1 prdopeč
| Jahodové želé:
| 20 g čiré želatiny
| 100 g vody
| 250 g další vody
| 300 g moučkového cukru
| 250 g jahodového protlaku
| 250 ml ušlehané šlehačky
| červená potravinářská barva
| jahodová marmeláda
Postup přípravy receptu Skvělé jahodové želé řezy:
Vejce ušleháme s cukrem el. šlehačem, poté přidáme už ručně olej, mléko a mouku s kypř. práškem. Vlijeme buď na plech anebo do velké dortové formy (28 cm) vystlané pečícím papírem. Upečeme při 175 °C. Necháme vychládnout. Vychládlý plát na plechu potřeme jahodovou (popř. rybízovou) marmeládou - pokud jsme pekli v dort. formě, prořízneme korpus a pláty spojíme marmeládou, tu pak natřeme i na vrch korpusu POZOR! Horní vrstva marmelády působí jako izolace proti protečení želé !!!
Fotky receptu Skvělé jahodové želé řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!