Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Slaná kytka :
menší kulatý bochník chleba
| 2 balení grahamových tyčinek
| 2-3 copánky korbáčků
| po 100 g různé salámy (např. Herkules, Lovecký, Paprikáš)
| 100 g plátkového sýru (např. Eidam, uzený sýr)
| po 100 g Niva, Hermelín, Gouda a jiné sýry dle chuti
| olivy
| různá zelenina na ozdobu
Postup přípravy receptu Slaná kytka :
Nejprve si připravíme kytičky. Vezmeme jednu tyčinku a na její konec korbáčkem upevníme asi 3-4 kolečka salámu, tímto způsobem postupně vyrobíme asi 8 různých salámových růžiček. Vezmeme si menší nožík, kterým prořízneme do bochníku dírky. Do těchto dírek zasouváme tyčinky s květy. Aby se nám při zasouvání tyčinky nelámaly, každou dírku nejprve vypíchneme vařečkou. Z plátkového sýru vykrojíme vykrajovačkou různé tvary, podle toho pro jakou příležitost a komu kytku chystáme. Na párátka si napícháme různé jednohubky ze sýrů, salámů, oliv a zeleniny a zapichujeme je do bochníku. Čím barevnější máme zeleninu a jednotlivé suroviny, tím bude kytka zajímavější. Nakonec položíme kytku na talíř a ozdobíme. Pokud kytku nebudeme během několika hodin servírovat, je lepší si nachystat jednotlivé části dopředu a do bochníku nanaranžovat až před předáním. Jinak zapíchnuté tyčinky zvlhnou a jsou velice náchylné k lámání.
Fotky receptu Slaná kytka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!