1 balíček listového těsta
| trochu hladké mouky
| na obložení:
| zelenina čerstvá nebo sterilovaná
| šunka
| salám
| anglická slanina
| sýr
| hořčice
| kečup
Postup přípravy receptu Slané listové koláče:
Těsto rozdělíme na tři díly a každý na pomoučeném vále rozválíme do tvaru kruhu velikosti talíře. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a obložíme surovinami podle vlastní chuti, fantazie a zásob v ledničce či špajzce. Např.:
Srolujeme 4 plátky anglické slaniny a ruličkami rozdělíme koláč na čtvrtiny. Dvě protější části pomažeme hořčicí a poklademe sterilovanými sladkokyselými podélně rozkrájenými okurkami. Zbývající dvě čtvrtiny vyplníme strouhaným sýrem.
Koláč obložíme kolem dokola plátky debrecínky. Do středu dáme hromádku nakrájeného pórku, a prostor mezi pórkem a debrecínkou vysypeme strouhaným sýrem.
Okraj koláče posypeme pálivou mletou paprikou a zbývající povrch pokryjeme strouhaným sýrem. Sýr posypeme sterilovanou kukuřicí a ozdobíme malými mrkvičkami (pokud neradi chroupete tvrdé, můžete mrkvičky napřed trošku povařit). Pokapeme olivovým olejem.
Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.
Slané listové koláče
Fotky receptu Slané listové koláče:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!