Postup přípravy receptu Slané palačinky se šunkovou náplní:
Suroviny na palačinky promíchejte vidličkou nebo šlehací metlou. Těstíčko nechte alespoň čtvrt hodiny odstát. Na dno silnostěnné pánve nalijte trochu oleje – můžete ho rozetřít štětcem, aby bylo dno stejnoměrně pokryto. Pánev rozpalte na střední teplotua v té ji pokud možno udržujte. Naběračkou nalijte trochu těsta na pánev a krouživým pohybem ho rozestřete. Jakmile se na spodní straně začnou tvořit hnědé puchýřky a okraje palačinky zlátnout, obraťte ji. Pokud budete jíst hned, můžete palačinky nechat na kuchyňském papíře (odsaje přebytečný tuk). Až trochu vychladnou, naplňte je uvedenými surovinami nakrájenými na kostičky, stočte a příčně překrojte. Můžete je podávat ještě teplé, nebo vychladlé.