Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Velikonoční beránek nejoblíbenější receptyVelikonoční beránek nejoblíbenější recepty Beran - roční horoskop na rok 2025Beran - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 300 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 12.04. 2025
Dnes má svátek Julius
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Francouzské briošky

fotka Francouzské briošky
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 7

Použité suroviny receptu Francouzské briošky:

300 g polohrubé mouky  | 100 g másla  | 15 g droždí  | 1 vejce  | 2 žloutky  | 1/8 l mléka nebo smetany  | 1 lžička cukru krupice  |  hladká mouka na vyválení  |  tuk na vymazání plechu  |  sůl

Postup přípravy receptu Francouzské briošky:

Do mísy prosejeme polohrubou mouku, vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžičku pískového cukru,zalijeme částí vlažného mléka, mírně zahrneme moukou a na teplém místě necháme kynout. Když začne droždí kynout, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, jeden žloutek, sůl a zbytek vlažného mléka. Důkladně vypracujeme těsto a necháme opět na teplém místě vykynout. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho asi na 25 dílků, které zakulatíme a přendáme na lehce vymazaný plech ( briošky můžeme několikrát nůžkami nastřihnout). Potřeme rozmíchaným žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě (170°C) dozlatova.


Fotky receptu Francouzské briošky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Francouzské briošky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !