Použité suroviny receptu Francouzské sýrové tyčinky k vínu:
100 ml vlažné vody
| 21 g čerstvého droždí
| 2 lžíce strouhaného parmazánu
| 350 g hladké mouky
| ½ lžičky soli
| 75 g másla
| 2 vejce
| dle potřeby: tuk na vymazání formy
| 60 g strouhané goudy
Postup přípravy receptu Francouzské sýrové tyčinky k vínu:
Droždí nadrolíme do vody a rozpustíme. Mouku, sůl, máslo, vejce a oba druhy sýru přidáme, ze všeho uhněteme hladké těsto. Přikryjeme a necháme 45 minut kynout. Vymažeme chlebíčkovou formu. Těsto uhněteme na pomoučeném vále a utvoříme podlouhlou cihlu. Vložíme do formy, zploštíme a přikrytou necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Chléb pečeme na spodní poloze trouby asi 40 minut. Necháme vychladnout. Troubu předehřejeme na teplotu 250 °C. Chlebovou cihlu nakrájíme na 15 plátků, každý rozkrojíme na 5 proužků. Na plechu v troubě pražíme 10 minut dozlatova. Poté ve vypnuté troubě sušíme cca 1 hodinu.