Postup přípravy receptu Kynuté cibuláčky:
Vytvoříme si kvásek (1 droždí s 1 lžičkou cukru a hladké mouky smícháme s 1 dl vlažné vody), potom přidáme vrchovatou lžičku soli, 1,5 dl oleje, 2,5 dl vlažné vody. To vše propracujeme a necháme 20 minut kynout. Mezitím si nakrájíme na hrubší kostičky 2 středně velké cibule, nastrouháme 100 gramů sýru aidam cihly(možno i uzeného), rozkvedláme vidličkou 1 vejce na potření cibuláčků, kmín a grilovací koření dle potřeby. Vymažeme si plech tukem.
Těsto vyklopíme na pomoučený vál polohrubou moukou, rozdělíme na dva díly a z každého dílu vyválíme válečky z kterých nakrájíme cca 12 ks a znovu každý kousek propracujeme v bochánek. Naskládáme na plech ( bude to na dva plechy) a dnem skleničky všechny bochánky vmáčkneme do tvaru koláčku, pomažeme vejcem, lžičkou vložíme doprostřed nakrájenou cibuli, opět skleničkou vmáčkneme lehce cibuli do těsta, posypeme kmínem, grilovacím kořením a dáme péct do vyhřáté trouby při 190°C, pečeme 25 až 30 minut. Po upečení a vyjmutí z trouby posypeme strouhaným sýrem. Přeji všem dobrou chuť