1 kg hladká mouka
| 20 g cukr
| 1 kostka droždí
| 500 ml mléka
| 1 žloutek
| 70 g rostlinného oleje
| 3 lžičky soli
Postup přípravy receptu Moje domácí rohlíky:
Uděláme kvásek, přidáme jej k ostatním surovinám a vypracujeme těsto. Necháme vykynout a tvoříme rohlíky, bulky, veky, nebo housky. Necháme na plechu ještě vykynout asi 30 min. Potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Dopečené zastříkáme studenou vodou a necháme vychladnout. Z této dávky je 32 rohlíků.
zapoměla jsem tam napsat že já těsto připravuju v dom.pekárně.Pečivo vydrží měkké 3 dni a už vůbec ho nekupuju v obchodě,protože to kupované už u nás nikdo nechce.Vřele doporučuji