Jeřabiny - nejoblíbenější receptyJeřabiny - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 06.11. 2025
Dnes má svátek Liběna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Preclíky - pivní

fotka Preclíky - pivní
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Preclíky - pivní:

400 g polohrubé mouky  | 100 g tuku  | 2,2 dl vlažného piva  | 1 ks žloutek  | 20g droždí  | 1 lžička cukru  |  mletý pepř  |  sůl  |  mouka na vál  |  hrubá sůl na posypání  |  Na potření:  | 1 ks žloutek  | 0,5 dl piva

Postup přípravy receptu Preclíky - pivní:

V míse smícháme 2 lžíce mouky s cukrem a rozdrobeným droždím, vše zalijeme částí vlažného piva a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak do mísy přelijeme zbylé pivo a rozpuštěný vlažný tuk, přidáme žloutek, zbytek mouky, osolíme, opepříme a důkladně propracujeme na hladké těsto, které necháme 45 minut kynout v teple. Vykynuté těsto rozdělíme na malé díly a na pomoučeném válu z nich vyválíme dlouhé tenké válečky. Stočíme je do preclíků, rozložíme na plech s papírem na pečení, lehce potřeme žloutkem smíchaným s pivem, posypeme hrubou solí (můžeme použít i mák nebo kmín) a upečeme dozlatova při 170°C.


Fotky receptu Preclíky - pivní:

Preclíky - pivní
Fotky vložil: MichelePrg 
Hodnocení receptu Preclíky - pivní
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !