Použité suroviny receptu Slané koláčky s klobáskou:
350 g hladké mouky
| 1 tuk Stela nebo Hera
| 1 kelímek kysané smetany
| 1 prášek do pečiva
| dle chuti: sůl a kmín
| 1 klobása na kolečka
| 1 vajíčko na potření
Postup přípravy receptu Slané koláčky s klobáskou:
Těsto se zpracuje a nechá v lednici odpočinout alespoň 2 hodiny, ale já jsem toho měla moc a tak jsem ho nechala odpočnout jen 1/2 hodiny. Tlačil mě čas. Potom vyválíme a vykrajujeme tvořítkem na cukroví kolečka. Na vymazaný plech poskládáme kolečka, potřete vejcem a položíme kolečko klobásky. Můžeme i posypat strouhaným sýrem. To je teprve dobrůtka. Peču na teplotě, jak se pečou klasické buchty. Pro informaci. Krásně naskočí.