Použité suroviny receptu Slaný štrůdl s masem, sýrem a šunkou:
1 list. těsto
| sezam. semínka
| na potření 1 vejce
| nádivka
| 1 lžíce solamylu
| sůl
| 400 g mletého masa
| 1 vejce
| pepř
| česnek
| 1 lžíce kaparů
| po 200 g šunky a plátkového sýra
Postup přípravy receptu Slaný štrůdl s masem, sýrem a šunkou:
Mleté maso spojíme s vejcem a solamylem. Směs ochutíme solí, pepřem, česnekem nebo i jiným kořením podle vlastní chuti. Náplň necháme odležet.
Listové těsto vyválíme a poklademe plátky šunky. Na šunku rozložíme plátkový sýr a nakonec připravenou masovou náplň. Vše posypeme sekanými kapary a důkladně zavineme - vyrobíme štrůdl, který potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle potřeby sezamovým semínkem. Masový štrůdl pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 40 minut.
Fotky receptu Slaný štrůdl s masem, sýrem a šunkou: