Vložil: | Torta |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Šunková pizza:
21 g droždí
| 500 g hladké mouky
| 250 ml vlažné vody
| 1 kávovou lžičku cukru krupice
| 1/2 kávové lžičky soli
| 20 ml oleje
| dle chuti: oregáno a tymián
| Na směs:
| 1 cibuli
| 1 pórek
| dle potřeby: anglickou slaninu
| 10 dkg šunku
| 3 žampióny
| dle chuti: rajčatový protlak a česnek
| dle potřeby: olivy
| dle chuti: uzený sýr
Postup přípravy receptu Šunková pizza:
Všechny ingredience na přípravu těsta vymícháme v hladkou nelepivou hmotu, kterou přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Hotové těsto rozdělíme na 6 bochánků, vyválíme na tloušťku 3 mm a vytáhneme na kruh o průměru cca 30 cm. Poté necháme 15 minut kynout. Mezitím na pánvi orestujeme nakrájenou směs anglické slaniny, šunky, cibule, pórku, papriky a žampiónů. Můžeme ji dochutit pepřem, vegetou nebo jiným kořením. Po 15 minutách přemístíme těsto do formy na pizzu a proděravíme na více místech vidličkou, aby se zachovala tenká vrstva těsta a těsto se při pečení nenadzvedávalo. Poté potřeme rajčatovým protlakem, lisovaným česnekem a dopředu připravenou orestovanou směsí. Pečeme 10 - 5 minut při teplotě 180 °C. Uzený sýr a olivy doporučujeme přidat 5 minut před koncem doby pečení.
Fotky receptu Šunková pizza:
Fotky vložil: Veve3,Natural,uschi3,damami,Nandiči