Použité suroviny receptu Větrníky s rokfórovým krémem:
150 g polohrubé mouky
| 100 g másla (tuku)
| 250 ml vody
| 4 ks vajec
| 1 špetka soli
| Náplň:
| 100 g rokfóru
| 100 g másla
| 125 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Větrníky s rokfórovým krémem:
Vodu uvedeme do varu se špetkou soli a máslem. Vsypeme najednou všechnu polohrubou mouku a vaříme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane chytat na stěny nádoby. Necháme zchladnout. Vmícháme postupně vejce. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech nastříkáme malé větrníčky. Vložíme do předem předehřáté trouby na 210 °C a pečeme cca 5 minut, pak teplotu snížíme (170 °C) a dopečeme větrníky dozlatova, necháme je vychladnout. Náplň připravíme tak, že v misce utřeme máslo s rokfórem. Ušleháme ze smetany šlehačku a lehce ji vetřeme do másla s rokfórem. Krémem naplníme věnečky (překrojené na půl).