Postup přípravy receptu Slané plněné zelníky :
Do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, mléko, cukr, rozpuštěný tuk, žloutek a sůl a ze směsi vypracujte těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Mezitím si připravíme náplň. Na rozehřátém tuku osmažíme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme, přidíme k zelí a ještě chvíli společně podusíme.
Vál posypeme moukou, těsto na něm rozválíme na plát silný asi 8 mm a nakrájíme ho na pravidelné čtverce. Do středu každého z nich dáme lžící trochu zelné náplně, okraje pevně spoljíme, vytvarujeme koule, které trochu přimáčkneme a pokládáme je na tukem vymazaný plech. Každý zelník potřete tukem a nahoru dáme kousek osmažené cibule se slaninou. Pečeme dozlatova v troubě při cca 170 - 180 °C.