Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slané slzy

fotka Slané slzy
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 24

Použité suroviny receptu Slané slzy:

300 g polohrubé mouky  | 200 g másla (rostlinného tuku)  | 10 g droždí  | 1 špetka cukru  | 1 vejce na potření  | dle chuti: sezamová semínka na posypání  | dle chuti: jemně nastrouhaný sýr nebo kmín na posypání  | dle potřeby: tuk na vymazání plechu

Postup přípravy receptu Slané slzy:

Do mísy prosejeme polohrubou mouku a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným mlékem, přidáme cukr a necháme na teplém místě vykynout. Přidáme změklé máslo (tuk), sůl a vypracujeme hladké těsto. Z poloviny těsta vytvoříme váleček, který pokrájíme na stejně velké kousky. Kousky těsta vyválíme v hádky, které v polovině stočíme a konce spojíme. Vzniklé "slzy" přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem nebo nastrouhaným sýrem. Stejný postup opakujeme i při druhé polovině těsta. Hotové pečivo vložíme do předehřáté trouby a pečeme, při teplotě kolem 180 °C, dozlatova.



Fotky receptu Slané slzy:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slané slzy
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !