|   
 
    | Vložil: | Curdibilka |  | Porcí: | 12 |  | Doba přípravy: | 120 min |  | Hodnocení: |            |  | Počet hodnocení: | 4 |  |  | 
Použité suroviny receptu Slaný koláč na francouzský způsob:
 náplň:
 | 1 červená a žlutá paprika
 | 1 velká červená cibule
 | 150g vařeného uzeného jazyku nebo šunky
 | 150g strouhaného sýra
 | 50g slaniny
 |  pepř, sůl, olej dle potřeby
 |  těsto:
 | 1 lžíce mléka nebo vody
 | 1 žloutek
 | 125g másla nebo rostl. tuku
 | 220g hl, mouky
 |  zálivka:
 | 200ml šlehačky
 | 3 stroužky česneku
 | 100ml zakys. smetany
 | 3 vejce
 | 100ml mléka
 |  nasekaná pažitka
Postup přípravy receptu Slaný koláč na francouzský způsob:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Vařený uzený jazyk nebo šunku nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na velmi jemné kousky. Tvrdý sýr nastrouháme. Nasekáme pažitku a utřeme česnek se solí a pepřem.
Z mouky, žloutku, másla a mléka vyválíme těsto, kterým vyložíme vymazanou koláčovou formu o průměru 26 cm. Těsto na dně propícháme vidličkou, aby se nenafouklo.
Připravíme náplň. Na malém množství oleje rozškvaříme slaninu a na ní necháme lehce zesklovatět cibuli. Směs přendáme do misky a necháme vychladnout. Potom přidáme uzeninu, papriky a sýr. Vše promícháme.
Zálivka: Rozšleháme vejce, obě smetany, mléko, přidáme utřený česnek a vmícháme sekanou pažitku.
Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při teplotě 200 °C. Potom formu vyjmeme a na korpus vložíme náplň, kterou přelijeme zálivkou. Vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 40 - 50 minut, dokud náplň neztuhne a zrůžoví.
Slaný koláč na francouzský způsob podáváme teplý se zeleninovým salátem. Výborný je i studený k vínu nebo pivu.
Fotky receptu Slaný koláč na francouzský způsob: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!