Použité suroviny receptu Slaný koláč s čerstvým špenátem a kozím sýrem:
150g hladké mouky
| 90g másla
| 90g strouhaný sýr
| 3lžíce studené vody
| NÁPLN' NA KOLÁČOVOU FORMU O PRŮMĚRU 24 CM.
| 50g čerstvého špenátu
| 4 vejce
| 200ml mléka
| 150g kozího sýra
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Slaný koláč s čerstvým špenátem a kozím sýrem:
Hladkou mouku prosijte přes síto do mísy, přidejte kousky másla právě vytaženého z lednice a prsty vytvořte drobenku. Vmíchejte strouhaný sýr a 3 lžíce vody. Rukou vypracujte těsto, vytvořte kouli, zabalte ji do fólie a dejte na 5 minut odležet do lednice.
Mezitím koláčovou formu důkladně vymastěte máslem.
Těsto rozválejte na pomoučeném vále na placku a vyložte jím formu (nelekněte se, že se trošku bude drolit a lámat, těsto prostě do formy natvarujte a vmáčkněte prsty). Pak vraťte na 20 minut do lednice a předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160).
Vychlazené těsto vyložte pečícím papírem a vysypte fazolemi pro zatížení. Takto dejte na 15 minut do předehřáté trouby. Poté vyjmětě papír a fazole a dejte ještě na 10 minut samotné do trouby zezlátnout.
Takto upravený korpus poklaďte polovinou kozího sýra a omytými a osušenými listy špenátu. Vejce s mlékem, solí a pepřem prošlehejte metlou a vlijte na špenát. Vršek koláče poklaďte druhou polovinou sýra a dejte do trouby zapéct na 35 minut.
Fotky receptu Slaný koláč s čerstvým špenátem a kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!