Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 37 |
|
|
Použité suroviny receptu Slaný koláč s čerstvými bylinkami:
150 g hladké mouky
| 100 g másla
| 1 špetka soli
| 3 vejce
| dle chuti: čočka
| 3 svazky bylinek (například petrželka, pažitka, kopr, bazalka)
| 1 stroužek česneku
| 5 lžic olivového oleje
| dle chuti: hrubě mletý pepř
| 2 lžíce strouhané goudy
| 100 g smetany
| 2 lžíce sekaných piniových semínek
Postup přípravy receptu Slaný koláč s čerstvými bylinkami:
1. Z mouky, soli, cukru a 1 vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme dva pláty a vložíme je do dvou vymaštěných forem. Vytlačíme prsty okraje a dno propíchneme vidličkou. Necháme asi 30 min. na chladném místě.
2. Formu vyložíme pečicím papírem. Koláč vyplníme nevařenou čočkou. Pečeme zhruba 10 min. v troubě předehřáté na 200 °C. Vyjmeme, čočku vysypeme a zahodíme. Odstraníme pečicí papír.
3. Bylinky jemně nasekáme. Stroužek česneku rovněž jemně nasekáme. Vše smícháme s olejem, osolíme, opepříme a rozdělíme na dno koláče.
4. Zbývající vejce rozšleháme se smetanou, přimícháme sýr a směs nalijeme na koláč. Posypeme piniovými semínky. Pečeme zhruba 20 min.
Fotky receptu Slaný koláč s čerstvými bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!