Vložil: | Natural |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 30 |
|
|
Použité suroviny receptu Slaný listový koláč s masem:
1000 g listového těsta (2 balení)
| 300 g anglické slaniny
| 300 g klobása
| 100 g žampóny
| 200 g sýru eidam
| 3 lžíce tatarské omáčka
| 2 lžíce hořčice
| 0,2 l smetany
| 2 ks cibule
| 1 ks vejce
| dle chuti: vegeta (sůl)
| dle potřeby: tuk
| dle chuti: pepř, červená paprika, kmín
Postup přípravy receptu Slaný listový koláč s masem:
Na tuku orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené klobásy, žampióny a chvíli podusíme. Okořeníme kmínem, pepřem, červenou paprikou a vegetou. Doplníme lžícemi hořčice, tatarské omáčky a přilijeme smetanu, vše dobře promícháme a na závěr přisypeme nastrouhaný eidam, dále již nevaříme! Listová těsta rozválíme (jedno balení přímo na plechu vytřeném tukem)a na těsto položíme plátky anglické slaniny. Dále naneseme, rovnoměrně, po celé ploše mírně vychladlou směs. Další plát listového těsta položíme na vrch plechu, čímž přiklopíme celý koláč. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péci do předem vyhřáté trouby 150-170 °C cca na 20 minut (těsto se nám zbarví dozlatova). Těsně před vytáhnutím koláče celý povrch posypeme nastrouhaným eidamem. Naporcujeme a podáváme teplé (ale i zastudena).
Fotky receptu Slaný listový koláč s masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!