Použité suroviny receptu Slaný štrúdl s kuřecím masem:
250 g listové těsto
| 300 g kuřecí maso
| 200 g strouhaný eidam
| 200 g sterilovaná zelenina dle chuti (já používám nejraději směs kukuřice a červené kapie)
| koření
| sůl
| olej
| 1 vejce
| kmín nebo sezam na posypání
Postup přípravy receptu Slaný štrúdl s kuřecím masem:
Nejdříve si připravíme maso na náplň. Omyté kuřecí maso usušíme a nakrájíme na menší kousky (čím menší, tím lepší - štrúdl se pak lépe krájí). Poté ho na troše oleje cca 5 - 8 minut orestujeme dozlatova, osolíme a okořeníme svým oblíbením kořením (já používám grilovací) a dáme stranou trochu vychladit.
Balíček listového těsta rozdělíme na 2 díly a vyválíme tenký plát ve tvaru obdélníku. Poklademe vychladlým masem, okapanou sterilovanou zeleninu a strouhaným sýrem. Zabalíme do štrúdlu, potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme posypat kmínem nebo sezamem. Takto vytvoříme 2 štrúdly. Dáme na vymaštěný plech nebo můžeme použít i pečicí papír. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut dozlatova.
Fotky receptu Slaný štrúdl s kuřecím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!