Použité suroviny receptu Slavnostní koláč s náplní:
Těsto:
| 1 kostka droždí 42 g
| 1 kg hladké mouky
| 400 ml vody
| 150 g cukru krupice
| 150 g másla
| 150 g sušeného mléka
| 3 vejce
| 2 kávové lžičky soli (12 g)
| 1 vejce na potření
| Náplň:
| tvaroh
| rozinky
| mletý mák
| strouhaná jablka
Postup přípravy receptu Slavnostní koláč s náplní:
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Vykynuté těsto rozdělíme tak, že větší část rozválíme na pomoučněné ploše na placku (velikost dle vlastního uvážení) a menší část použijeme na okraj nebo na další zdobení koláče dle vlastní fantazie.
Rozválené těsto potřeme náplněmi dle chuti a vlastního uvážení, dozdobíme těstem (pletené okraje) a můžeme na povrchu posypat drobenkou (směs mouky, cukru a másla smíchaná v poměru 2:1:1).
Takto nazdobený koláč necháme ještě 20 minut kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 18 - 20 minut při teplotě 180 - 200 °C.
Fotky receptu Slavnostní koláč s náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!