Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slavnostní krůta s kaštanovou nádivkou

fotka Slavnostní krůta s kaštanovou nádivkou
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Slavnostní krůta s kaštanovou nádivkou:

1 krůta, nebo krocan cca 5 kg  | 170 g másla  | 6 stonků řapíkatého celeru  | 2 velké cibule, nakrájené na malé kostičky  | 4 lžíce čerstvého tymiánu ( nebo 1/3 sušeného)  | 1/2 lžičky sušené šalvěje  | 1 lžíce čerstvé petrželky posekané  | 225 g jedlých kaštanů, opečených a posekaných  | 27 plátků den starého sendvičového chleba s odřezanou kůrkou (nakrájeného na malinké kostky, trochu otoustovaného).  | 280 ml kuřecího vývaru  | 4 nedozrálé pevné hrušky, nakrájené na 1,5 cm kostičky  | 3 lžičky hrubé soli  |  čerstvě pomletý černý pepř

Postup přípravy receptu Slavnostní krůta s kaštanovou nádivkou:

Nejprve si připravíme kaštany, které na vypouklé straně nařízneme nožem asi 4 mm hluboce. Kaštany poskládáme v jedné vrstvě na pánev, pokropíme je vodou, přikryjeme a opékáme při vysoké teplotě, za neustálého třepání s pánví, po dobu 5-10min. Oloupeme je a nasekáme. Troubu předehřejeme na 190 °C. Ve velkém kastrolu rozehřejeme 4 lžíce másla, přidáme cibuli a celer a osmažíme do sklovita. Přidáme tymián, šalvěj, petrželku, chleba a kaštany. Po 1/4 hrncích přidáváme postupně vývar tak, aby vše bylo navlhčeno. Přidáme nakrájené hrušky a kastrol odstavíme. Rozpuštěný zbytek másla smícháme se solí a tymiánem. Krůtu položíme prsama nahoru na mřížku ve velkém pekáči, potřeme zvenku i uvnitř solí a pepřem. Připravenou nádivkou naplníme dutinu břišní. Nohy svážeme s kuchyňskou nití. Nadijeme taktéž krční dutinu nádivkou, přeložíme krční kůži dozadu a zajistíme jehlí. Celý povrch krůty potřeme tymiánovým máslem. Pečeme 4 1/2 hodiny, za občasného podlévání.


Fotky receptu Slavnostní krůta s kaštanovou nádivkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Slavnostní krůta s kaštanovou nádivkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles