1 kg vřených brambor ve slupce
| 1/2 konzervy vepř. masa ve vlastní šťávě
| 1 ks cibule
| 3 stroužky česneku
| sůl, pepř,kmín
| tatarská omáčka
Postup přípravy receptu Slovenské brambory:
Uvařené brambory oloupáme a nakrájíme na tenké plátky. Tuk z konzervy rozpustíme na kastrole. Menší část oddělíme, do kastrolku přidáme nakrájenou cibuli a česnek, necháme zpěnit. Přidáme maso, které rozmačkáme vidličkou a chvíli vše podusíme. Pekáček vymažeme tukem z konzervy, rozprostřeme na něj polovinu brambor, které okmínujeme a osolíme. Vložíme na ně masovou směs a postup opakujeme, pokapeme tukem. Pečeme asi 30 min. Slovenské brambory doplníme tatarskou omáčkou.
Fotky receptu Slovenské brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!