Postup přípravy receptu Smažené vdolečky:
Na kynuté těsto si nejprve z rozdrobeného droždí, části vlažného mléka, z hrstky polohrubé mouky, cukru a soli připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do zbylé mouky přidáme žloutek, zbytek vlažného mléka, rozpuštěné máslo a kvásek.
Těsto dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak jej opatrně vyklopíme na vál, rozválíme na asi 7 mm vysoký plát a vykrájíme z něj kolečka, která necháme ještě asi 15 minut kynout. Potom uprostřed každého uděláme důlek, tímto důlkem dolů vkládáme vdolečky do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
Hotové vdolečky naplníme marmeládou a tvarohem nebo jogurtem ušlehaným s cukrem.