300 g hladké mouky
| 2 špetky soli
| 2 lžíce moučkového cukru
| 75 ml oleje
| 300 ml vody
| 1 ks vejce
| 100 g skořicového cukru
| podle potřeby olej
Postup přípravy receptu Smažení šneci:
Mouku, sůl a cukr prosejeme do mísy. V kastrolu rozehřejeme šálek vody s olejem, přivedeme k varu a za stálého míchání zvolna vsypeme mouku smíchanou se solí a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří tuhá pasta. Necháme tak 2 minuty odstát a vmícháme rozšlehané vejce a zapracujeme. Těsto musí být hladké.
Těsto přendáme na vál a tvarujeme šneky, které smažíme ve vyšší pánvi nebo kastrolu v rozpáleném oleji dozlatova. Necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.
Fotky receptu Smažení šneci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!