Postup přípravy receptu Smažený hermelín plněný uzeným masem:
Hermelíny rozkrojíme horizontálním řezem a lžičkou vydlabeme asi 1 cm hlubokou jamku do každého spodního dílu. Nakrájíme cca 10 dkg moravského uzeného na velmi jemné kousky a zbytek dáme stranou. Nakrájené uzené napěchujeme prsty do spodních částí hermelínů a přiklopíme horní díly. Trochu zatlačíme, aby se obě poloviny více spojily. Ve finále hermelíny obalíme klasickým způsobem jako řízek (mouka, vajíčko, strouhanka) a odložíme stranou. Nyní se dáme do přípravy mysliveckých brambor. Oloupeme brambory, rozkrájíme, osolíme a uvaříme běžným způsobem. Mezitím na pánvi seškvaříme špek, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme pořádně vysmahnout. Ke konci přihodíme zbytek uzeného, které nejdřív nakrájíme na kousky, krátce opečeme a odstavíme z plotny.
Těsně před dovařením brambor dáme do fritovacího hrnce oba sýry a osmažíme dozlatova (kdo dává přednost raději pánvi, usmaží na pánvi) .
Z uvařených brambor důkladně slijeme vodu a přidáme osmaženou cibulku a uzené z pánve. Nakonec pořádně promícháme a osolíme dle chuti.