Použité suroviny receptu Smažený krček s mandlemi a hráškovou kaší:
2 plátky vepř. krčku s kostí
| 60 g mandlí
| 400 g mraženého hrášku
| 100 ml smetany na vaření
| 2 vejce
| sůl a pepř
| vývar
| hl. mouka
| olej
| čerstvá zelenina a bylinky
Postup přípravy receptu Smažený krček s mandlemi a hráškovou kaší:
Maso osolíme, opepříme a tence rozklepeme. Mandle spaříme vařící vodou a oloupeme. Několik mandlí odložíme stranou na zdobení. Zbytek nastrouháme najemno a promícháme s rozšlehanými vejci.
Plátky krkovičky obalíme v hladké mouce, smočíme v rozšlehaných vejcích s mandlemi a velice zvolna propečeme na oleji z obou stran dozlatova.
Hrášek uvaříme v malém množství vývaru doměkka a rozmixujeme se smetanou v hladkou kaši, kterou podle potřeby ochutíme solí a zjemníme olejem.
Krkovičku smaženou v mandlovém těstíčku podáváme s hráškovým pyré, zdobíme půlkami mandlí, čerstvou zeleninou a bylinkami.
Fotky receptu Smažený krček s mandlemi a hráškovou kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!