Použité suroviny receptu Smažený pangasius s bylinkami:
600g pangasius filé
| 1/2 malé lžíce nasekané bazalky
| 1/2 malé lžíce nasekané petrželové natě
| 1/2 malé lžíce soli
| 1 malá lžíce ostrého kečupu
| 2 celá vajíčka
| 1/2 dl mléka
| 60 g strouhanky
| 50 g mouky
| 60 g slunečnicového oleje
| 1/2 citrónu
Postup přípravy receptu Smažený pangasius s bylinkami:
Očištěnou, umytou a osušenou rybu nakrájíme na řízky a posolíme. Kečup smícháme s nasekanými bylinkami a rybí řízky potíráme touto bylinkovou směsí z obou stran.
Pak rybu obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku s mlékem a nakonec ve strouhance. Takto připravené řízky smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Hotové řízečky podáváme s vařenými bramborami, které posypeme sekanou pažitkou a zdobíme plátky citrónu.