2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| 6 stroužků česneku
| 250 ml smetany na vaření
| 1 kostka masoxu
| sůl
| hrst čerstvé natě majoránky nebo petrželky na ozdobení
Postup přípravy receptu Smetanová česnečka:
1) Rozpustíme dvě lžíce másla, na kterém zpěníme prolisované stroužky česneku. Potom je zaprášíme hladkou moukou, aby se vytvořila svetlá jíška.
2) Hotovou jíšku zalijeme vývarem, který jsme si předem připravili z masoxu. Do česnečky ještě přilijeme smetanu a vše necháme povařit zhruba 15 minut.
3) Polévku dochutíme solí, případně jiných dochucovacím kořením. Zdobíme ji čerstvou majoránkou nebo petrželkou podle chuti. Smetanovou česnečku podáváme s opraženou houskou.
Fotky receptu Smetanová česnečka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!