Postup přípravy receptu Smetanová zmrzlina s příchutí máty:
Do zhoustnutí ušleháme 6 vajec a 150 g cukru krupice. V hrnku za stálého míchání zahříváme 300 ml mléka a 150 ml smetany ke šlehání, až se začnou tvořit bubliny, směs ihned vlijeme do vajec, promícháme a přelijeme do rendlíku, ve kterém zvolna za stálého míchání směs svařujeme. Jakmile zhoustne natolik, že neulpívá na vařečce, nadrobno nasekáme hrst čerstvých mátových lístků a vmícháme je do směsi. Necháme vychladnout, zakryjeme fólií na potraviny, necháme hodinu odpočívat a poté dáme na hodinu do chladničky. Procedíme (chceme-li odstranit mátu), rozšleháme, nalijeme do formy, opět přetáhneme fólií a dáme zmrazit. Před konzumací je lepší nechat zmrzlinu asi 15 minut změknout v chladničce. V pohárech ji ozdobíme čerstvými lístečky máty, dětem se budou líbit zelení želatinoví medvídci.