Postup přípravy receptu Smetanová zmrzlina z ananasu a kokosu:
Ananas pokrájíme na kostičky. Krátce blanšírujeme a necháme okapat. Asi 2 lžíce ananasových kostiček si dáme stranou, zbytek rozmixujeme v mixéru. Bílky ušleháme dotuha a po lžících do nich opatrně zapracujeme 150 g cukru. Šlehačem ušleháme dotuha 250 ml smetany a smícháme se sněhem z bílků.
Vše opatrně vmícháme do ananasového pyré. Zbylé kousky ananasu vsypeme do ananasové šlehačkové hmoty a směsí naplníme zmrzlinovou formu o obsahu cca 1,5 - 2 litry. Mrazíme zhruba 12 hodin. Zbylou smetanu při mírné teplotě ohřejme za stálého míchání, rozlámeme do ní čokoládu a rozpustíme. Šlehačku dáme přes noc do chladničky a následující den ušleháme dotuha. Formu ponoříme nakrátko do horké vody, vyklopíme na podnos, potřeme čokoládovou smetanou a znovu dáme na 3 hodiny zmrazit. Nakonec necháme trochu roztáté posypeme kokosem.