Postup přípravy receptu Smetanovo-tomatová omáčka s masem:
Nejprve si očistíme a nakrájíme ingredience. Cibuli na drobno, slaninu (může být plátková i vcelku) na kostičky či malé proužky, kuřecí maso na kostičky.
Kuřecí maso je lepší předem nasolit, přidat koření - barbecue, pepř, lehce chilli (podle chuti) a nechat asi 30 minut uležet v oleji. Poté dáme osmahnout cibulku se slaninou a přidáme kuřecí maso. Když je maso osmahnuté, vlijeme na něj smetanu a rozpustíme v ní rozdrobenou nivu. Lehce přisypeme škrob a tím omáčku zahustíme. Zamícháme, osolíme, přidáme chilli koření, prolisovaný česnek. Přidáme kečup, jen asi 2 lžíce, je zde pro barvu , nesmí přebít chuť pokrmu. Smetanu jen krátce povaříme se škrobem, zhruba 3 minuty.
Jako přílohu doporučuji noky či těstoviny. Na talíř dáme hotovou přílohu (noky, těstoviny) doprostřed vlijeme omáčku, podáváme teplé. Smetanovo-tomatovou omáčku s masem můžeme lehounce posypat parmazánem a ozdobit snítkou čerstvé bazalky. Do omáčky můžeme přidat zeleninu nebo žampiony. Chilli je zde podle chuti, jak má rád kdo ostré.