Použité suroviny receptu Šneci se škvarkovou náplní:
těsto
| 50 g tuku
| 1 vejce
| 42 g droždí
| 1 lžička cukru
| 1 žloutek
| 500 g hl. mouky
| 2 dl mléka
| sůl
| na potření
| 1 bílek
| náplň pepř
| 250 g škvarkové náplně
| 2 vejce
| 250 g škvarků
| sůl
| 2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu Šneci se škvarkovou náplní:
Ze všech přísad na těsto vytvoříme těsto. Pokud máme domácí pekárnu uděláme těsto v ní. Nezapomeňte první vkládáme tekuté přísady, potom sypké.
Než nám těsto vykyne, uděláme si náplň. Smícháme v misce škvarkovou pomazánku s nasekanými škvarky, vejci a mlékem. Dochutíme solí a pepřem.
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý potřeme polovinou náplně. Smotáme a roládu krájíme na centimetrová kolečka - šneky, které klademe řezem na plech vyložený papírem. Škvarkové šneky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem. Šneky pečeme při 180 °C dozlatova.
Šneci chutnají moc dobře ještě vlažní s fazolovou polévkou.
Fotky receptu Šneci se škvarkovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!