Použité suroviny receptu Sorbet z izraelských limetek s omáčkou z lesních plodů:
1 kg limetek
| 1 kg cukr krupice
| 200 g mraženého lesního ovoce
| 1 polévkovou lžíci škrobu
| 1 dcl vody
Postup přípravy receptu Sorbet z izraelských limetek s omáčkou z lesních plodů:
Limetky opereme a zbavíme kůry. Nakrájíme na malé kousky, svaříme společně s cukrem a důkladně rozmixujeme. Hotovou vychlazenou dřeň nalijeme do zmrzlinového stroje a vymícháme limetkový sorbet. Vymíchání sorbetu závisí na konzistenci vody a cukru. Pokud je cukernatost příliš vysoká, nebude nám sorbet dobře tuhnout. Zbylou kůru asi ze dvou limetek nakrájíme na drobné proužky a použijeme na ozdobu.
Omáčku z lesních plodů připravíme rozvařením lesního ovoce, trochou vody a cukru. Plody rozmixujeme a zahustíme lehce škrobem. Omáčku přepasírujeme a necháme vychladnout.
Omáčku nalejeme opatrně do středu talíře nebo šampusové sklenice, vložíme jednu kuličku limetkového sorbetu a zdobíme připravenou nakrájenou kůrou.
Fotky receptu Sorbet z izraelských limetek s omáčkou z lesních plodů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!