Postup přípravy receptu Španělské ptáčky s pivem:
Maso naklepeme. Plátky osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe kouskem slaniny, cibule, mrkve, celeru a proužkem sterilované okurky nebo papriky, čtvrtkou vařeného vejce. Závitky zabalíme, uzavřeme.
Dvě nakrájené cibule osmahneme na lžíci oleje spolu s 50 g drobné pokrájené slaniny. Na tom závitky opečeme ze všech stran a podlijeme 2 dl světlého piva. A dusíme, až maso změkne. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme 1 - 2 lžícemi mouky, a podlijeme vodou. Povaříme a můžeme vylepšit několika lžícemi zakysané smetany, popřípadě přidáme do omáčky lžičku ostré hořčice.
Fotky receptu Španělské ptáčky s pivem:
Fotky vložil: Jindřiška8,paníV,Nalsigatra,Nandiči,BADAČA