8 špekáčků
| 400 ml černého piva
| 4 chilli papričky
| 2 větší cibule
| 2 stroužky česneku
| 200 ml kečupu
| 4 kyselé nakládané okurky
Postup přípravy receptu Špekáčky v černém pivu:
Cibule i česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Špekáčky zbavíme střívka a potom do nich ostrým nožem uděláme kapsu (nerozkrojíme je ale úplně), kterou naplníme plátky nakrájené cibule i česneku a půlkami chilli papriček (případně jen menšími kousky papriček, pokud nechceme mít jídlo příliš ostré). Připravené špekáčky naskládáme do pekáčku a přidáme k nim na kolečka nařezané okurky a cibuli, která případně zbyla z plnění špekáčků. Kečup rozmícháme s pivem a špekáčky touto směsí přelijeme. Pekáček vložíme do trouby a pečeme při teplotě přibližně 180 stupňů Celsia asi 30 minut. Pokud se tekutina hodně odpaří, přilijeme ještě trochu piva nebo vody. Hotové špekáčky podáváme teplé i studené s bílým pečivem. Nejlépe však chutnají, když se dobře rozleží - můžeme je mít naložené pro nenadálé návštěvy na chalupě jako vítanou pikantní lahůdku.
Fotky receptu Špekáčky v černém pivu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!