Postup přípravy receptu Špenátoví šnečci:
Nejdříve si připravíme špenát tak, že na troše másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozmražený špenát, přidáme rozmačkaný česnek a Solčanku. Pak přidáme sladkou smetanu a nakonec vajíčko, s kterým špenát mícháme až do ztuhnutí. Špenát musí zůstat krémový, ale ne moc řídký. Necháme ho vychladnout.
Listové těsto rozválíme na tenký plát. Na těsto rozprostřeme plátky šunky, ty potřeme vrtsvou špenátu, poklademe plátky sýra a smotáme do rolády. Velmi ostrým nožem nakrájíme na plátky, které vypadají jako šnečci. Šnečky dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným žloutkem a pečeme dozlatova. Podáváme mírně teplé, vlažné nebo i studené.