Použité suroviny receptu Špenátový koláč se slaninou:
500 g listového těsta
| 450 g listového špenátu
| 100 g slaniny
| 3 -4 stroužky česneku
| 80 - 100 ml smetany na vaření
| 100 g topeného sýra
| 150 g sýra Feta
| 1 vejce na potřetí
Postup přípravy receptu Špenátový koláč se slaninou:
Slaninu opražíme, přidáme umytý špenát a prolisovaný česnek. Směs podusíme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina. Přidáme smetanu a topený sýr. Promícháme a krátce povaříme. Těstem vyložíme dno i boky vymazané formy /asi 1/3 těsta odložíme/. Na těsto dáme vychlazenou špenátovou směs a posypeme sýrem feta.
Vrch ozdobíme mřížkami ze zbylého těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 25 minut při 220 stupních.
Fotky receptu Špenátový koláč se slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!