Vložil: | delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Špízy hovězí a cuketa:
200 g bílého jogurtu
| 2 lžičky smetanového křenu
| ůl podle chuti
| 600 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce, nakrájené na kostky
| 250 g drobné cukety, na kolečka
| 350 g cibule, na klínky
| 40 ml olivového oleje
| 40 ml červeného vinného octa
| hrst čerstvých listů oregana
Postup přípravy receptu Špízy hovězí a cuketa:
V misce smíchejte první tři přísady, zakryjte a dejte chladit. Maso, cuketu a cibuli napíchejte na osm jehel. Naskládejte je na talíř, zakapejte směsí oleje a octa, otočte, aby se obalily. Přetáhněte fólií a nechte 10 minut v chladu odležet.
Za občasného otáčení opékejte 6–8 minut dohněda, a aby se maso propeklo, jak máte rádi. Přeneste na talíř, zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočinout. Posypte oreganem, podle chuti osolte a jezte s omáčkou.
Fotky receptu Špízy hovězí a cuketa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!