400 - 600 g masa sladkovodních ryb (candát, sumec, kapr, tolstolobik apod.)
| špetka soli
| 1 lžička směsi sušených bylinek
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 150 g červených a zelených paprik
| na potření alobalu olej
| trochu pažitky
Postup přípravy receptu Špízy Petra Voka:
Kůže a kostí zbavené maso nakrájíme na kousky, vložíme do mísy, osolíme, přidáme bylinky, prolisovaný česnek a olej. Marinujeme 2-3 hodiny. Na špízové jehly nebo špejle střídavě napichujeme rybí maso a kousky papriky. Položíme na alobal potřený olejem a na spodní mřížce rozehřátého grilu za občasného potírání zbylou marinádou grilujeme ze všech stran. Nakonec potrce posypeme bohatě pažitkou.
Fotky receptu Špízy Petra Voka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!