Použité suroviny receptu Srnčí hřbet v čokoládové polevě:
320 g cukru
| 150 g nasekaných pražených arašídů
| 100 g hořké čokolády
| 250 g másla nebo rostliného tuku
| 1 vanilkový cukr
| špetku soli
| 4 vejce
| 50 g maizeny
| 200 g polohr. mouky
| 1 lžička kypř. prášku
| 250 g čokoládové polevy
| olej na potření
Postup přípravy receptu Srnčí hřbet v čokoládové polevě:
1. Na pánvi rozpustíme 120 g cukru, až začne zlátnout, vmícháme arašídy. Pak směs potřeme na alobal potřený olejem a necháme vychladnout.
2. Čokoládu nahrubo nasekáme. Změkklý tuk utřeme s 200 g cukru, vanil. cukrem a špetkou soli. Pak přidáme střídavě vejce a maizenu. Nakonec dáme mouku s kypřícím práškem.
3. Asi 1/3 těsta dáme do vymazané a vysyp. formy (srnčí hřbet). Arašídový krokant nasekáme a 2/3 vmícháme spolu s čokoládou do zbylého těsta, které také nalijeme do formy. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C 50 minut. Necháme zchladnout a vyklopíme.
4. Polevu nasekáme a ve vodní lázni rozpustíme. Koláč jí polijeme, posypeme zbylým krokantem a necháme ztuhnout.