150 g kořenové zeleniny
| 700 g srnčí kýty
| 2 dl červeného vína
| 50 g cibule
| sůl
| 2 lžičky kořenící směsi na divočinu
| olej
| trocha vývaru z masa
| jíška
Postup přípravy receptu Srnčí kostky na víně:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nastrouháme najemno.
Na oleji necháme zrůžovět cibulku, vložíme maso a orestujeme. Když se maso zatáhne, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a ještě asi 2 minuty opékáme. Směs zasypeme kořenícím přípravkem na divočinu, osolíme a podlijeme vínem a vývarem. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou doměkka. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou.
Srnčí maso dušené na víně podáváme s bramborovým knedlíkem nebo noky.
Fotky receptu Srnčí kostky na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!