Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Staročeská cibulová omáčka:
3 lžíce sádla
| 1 lžíce pískového cukru
| 1 větší cibule
| 2 lžíce polohrubé mouky
| 1 šálek vývaru z kostí
| cukr, ocet, sůl
Postup přípravy receptu Staročeská cibulová omáčka:
Do kastrolu vložíme sádlo, rozehřejeme, přisypeme cukr, promícháme a dozlatova jej upálíme. Pak přisypeme jemně nakrájenou cibuli a současně i mouku. Když se mouka opraží, zalijeme ji vlažným vývarem, necháme dobře provařit a nakonec přidáme trochu cukru, octa a soli, procedíme ji přes husté síto a staročeská cibulová omáčka je hotova. Podáváme ji s houskovými knedlíky.
Fotky receptu Staročeská cibulová omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!