Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Staročeské řepánky:
1 kg pol.mouky
| 1/2 l mléka
| 160 g pískového cukru
| 200g hery
| 2 ks vejce
| sůl
| droždí
| cukrová řepa
| 300 g máku
| 350 ml mléka
| cukr, skořice, vanilkový cukr
| citronová kůra, citronová šťáva
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Staročeské řepánky:
Těsto: Připravíme si kvásek (vlahé mléko, droždí a trocha cukru). Necháme kvásek vzejít a pak zpracujeme těsto ze zbylých uvedených surovin. Necháme vykynout v teple (asi tak hodinku).
Náplň: Nastrouhanou řepu podusíme na másle do měkka.
Uvaříme mletý mák v mléce (za stálého míchání), pak přidáme vanilkový cukr, cukr, špetku skořice. Mícháme do zahousnutí a pak přidáme udušenou řepu a nakonec citronovou kůru a šťávu.
Z vykynutého těsta si připravíme bochánky (balíme jako větší buchty), které plníme náplní. Na pekáč se vejde asi 12 bochánků. Staročeské řepánky pečeme 40 až 50 minut v troubě, bochánky přitom potíráme vajíčkem rozkvedlaném v mléce.
Fotky receptu Staročeské řepánky:
Fotky vložil: Natural,jirajanka,Torta