Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Staročeský pecen

fotka Staročeský pecen
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Staročeský pecen:

150 ml vody  | půl šálku teplé vody  | půl lžíce octa  | půl lžíce cukru  | 1 lžičku drceného kmínu  | 500 g hladké mouky  | 1 špetka fenyklu anýzu a koriandru  | 42 g droždí  | půl lžíce polohrubé mouky  | 1 lžičku soli  | 1 vařený brambor

Postup přípravy receptu Staročeský pecen:

Do misky nalijeme vodu, cukr, trochu mouky, droždí. Vše smícháme a dáme na teplé místo vykynout.
Mezitím připravíme nastrouhaný brambor, mouku a koření. Poté přidáme kvásek, vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme je a dáme na teplé místo asi na hodinu kynout. Po vykynutí vyválíme bochník, který necháme opět vykynout. Pak bochník potřeme osolenou vodou a posypeme drceným kmínem. Vložíme ho do rozpálené trouby na 200 °C. Po několika minutách teplotu zmírníme a pečeme dalších cca 60 minut. Po upečení opět potřeme vodou a necháme vychladnout na mřížce.


Fotky receptu Staročeský pecen:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Staročeský pecen
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !