Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šťavnatý biftek z tuňáka:
4 bifteky z tuňáka
| 55 g mouky
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce slunečnicového oleje
| 1 velká cibule nakrájené nadrobno
| 1 stroužek podrceného česneku
| 125 ml bílého vína
| 25 g másla
| 2 - 3 lžíce jemně nasekaného oregána
| čerstvě mletý černý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Šťavnatý biftek z tuňáka:
Do tlakového hrnce nalijeme 250 ml vody. Biftek z tuňáka potřeme slunečnicovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v mouce. Zlehka zatřeseme, aby přebytečná mouka opadala. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm bifteky z tuňáka z obou stran dozlatova. Poté rybu přemístíme z pánve do mísy a přikryjeme, aby se udržela teplá. Dále na pánev dáme cibuli a česnek a na mírném ohni osmahneme. Po osmahnutí cibuli a česnek přemístíme do tlakového hrnce, do kterého rovněž dáme porce tuňáka a vše zalijeme vínem. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme rajčata, které dochutíme solí, pepřem a oregánem. Za stálého míchání asi po jedné minutě odstavíme a přidáme do tlakového hrnce. Ten pak uzavřeme a obsah vaříme pod tlakem po dobu asi 7 minut. Po uvaření páru rychle vypustíme a sundáme poklici. Bifteky z tuňákem a podušenou rajčatovou směs upravíme na předehřátý talíř. Ozdobíme snítkami bylinek. Vhodná příloha: těstoviny nebo rýže a čerstvá sezónní zelenina.
Fotky receptu Šťavnatý biftek z tuňáka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!